Naš tim

news

M.sc Darko Obradović

Programski Direktor
Diplomirao je na Fakultetu Bezbednosti Univerziteta u Beogradu. Poseduje master akademskih studija digitalnih medija i komunikacija. Ekspert je iz oblasti hibridnih dejstava i geopolitike. Autor je vise naucnih radova, analiza, članaka i kolumna iz oblasti nauke bezbednosti, međunarodnih odnosa i geopolitike. Najznacajniji radovi odnose sa na hibridna dejstva na Zapadnom Balkanu.
news

Biljana Šahrimanjan Obradović

Istraživačica - analitičarka
ARRON (Akademija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena). Biljana je društveni aktivista, Predsednica Jermenske nacionalne zajednice u Srbiji. Biljana se bavi aktuelnim društvenim pitanjima, kao što je rodno zasnovano nasilje i rodna ravnopravnost. Posebne oblasti interesovanja su joj društvene mreže, nasilje povezano sa društvenim mrežama. Biljanina profesionalna karijera je usko vezana sa domenom projektnog menadžmenta u oblasti sajber tehnologija.
news

Darko Kuzmanović

Istraživač
Rođen u Tesliću. Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, 2018. godine stekao zvanje diplomiranog politikologa. Trenutno student master studija međunarodnih odnosa na istom fakultetu. Učestvovao u velikom broju konferencija i seminara kao i nekoliko projekata iz oblasti demokratije, međunarodnih odnosa i međunarodnog prava. U profesionalnom smislu bavi se političkom analizom prvenstveno domaće ali i globalne političke scene. Autor mnogobrojnih tekstova i analiza stanja BH i međunarodne politike.
news

Dr Ratomir Antonovic

Naučni koordinator
Istaknuti je naučni radnik. Svoje obrazovanje na postdiplomskim studijama je sticao na prestižnim međunarodnim univerzitetima, a doktorirao je na temi pranja novca u savremenim uslovima poslovanja. Autor je brojnih naučnih i stručnih radova, monografija i stručnih tekstova objavljenih u domaćim i inostranim naučnim časopisima. Predavač je na Fakultetu za pravo, bezbednost i menadžment “Konstantin Veliki” iz Niša, Univerziteta Union “Nikola Tesla” u Beogradu i gostujući profesor na mnogim prestižnim fakultetima i univerzitetima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Mađarskoj. Pored naučnog rada, Antonović se bavi književnim radom, autor je kratkih priča, pripovetki, a 2021. godine je objavio zbirku novela “Besmrtne price” i recenzent je knjiga “Oni nisu ćutali” i “Vreme ćutanja” autora Aleksandra Ace Stanojevića. Takođe, može se pohvaliti bogatim iskustvom u novinarstvu, gde je radio kao dopisnik lista “Omoljčanin” iz Omoljice.   Član je brojnih stručnih udruženja, poput Internacionalne policijske organizacije (IPO), Centra za bezbednost, istrage i odbranu (DBA), Centra za strateško istraživanje nacionalne bezbednosti Beograd (CESNA B) i Centra za pravnu pomoć (CPP).
news

Jovan Babić

Istraživač
Rođen u Novom Sadu, trenutno apsolvent robotike na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, finalista Evropskog takmičenja u robotici “Eurobot 2016“, koje je uvršteno u jedno od pet najvećih dostignuća studenata Univerziteta u Novom Sadu. Iz ličnih preferencija prema ljudskim pravim, kao apsolvent robotike, upisuje pravni fakultet. Poseduje interesovanja u oblasti ljudskih prava, geopolitike, nauke i tehnike.
news

Dr Nikola Smatlik

istraživač
Dr Nikola Smatlik, rođen u Beogradu. Završio osnovne studije molekularne biologije i fiziologije na Univerzitetu u Beogradu. Magistrirao na katedri biologije ćelija i tkiva na Univerzitetu u Beogradu. Doktorirao studije biomedicine na Univerzitetu Eberhardt Karls u Tübingen-u. Zaposleni na Klinik für Allgemein-,Viszeral und Transplantationchirugie u Heidelbergu, SR Nemačka.   Član je uređivačke redakcije časopisa "Društveni Odgovor"
news

Branimir Đokić

Istraživač - analitičar
Branimir Đokić je dugogodišnji novinar i urednik više beogradskih novina, a trenutno radi kao konsultant za strateške i krizne komunikacije. Spoljnom politikom bavi se više od dve decenije, prvo kao diplomac Međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a potom kao novinar i urednik u medijima.   Napisao je i objavio veliki broj tekstova i analiza koji se tiču evropskih odnosa, globalne politike, hibridnih i informacionih delovanja, a poslednjih godina najviše se bavi proučavanjem evroatlantskih i evroazijskih odnosa, odnosno njihove dinamike tokom istoriju, kroz sukob pomorskog i kontinentalnog sveta.
news

Dr Ilija Životić

naučni istraživac
Profesor iz uže naučne oblasti bezbednost. Narodni poslanik u XII sazivu Narodne Skupštine Republike Srbije i član odbora za kontrolu službi bezbednosti. Akreditovani predstavnik civilnog sektora bezbednosti iz Republike Srbije u Ujedinjenim Nacijama.